FAQ

Home/FAQ

Triple shutters kunt u bekijken bij onze dealers in de showroom of tijdens een bezoek aan huis. Tijdens een bezoek aan huis kunnen meteen de juiste afmetingen verkregen worden voor de openingen waarvoor u mogelijk shutters wenst, op basis waarvan onze dealer u een exacte offerte kan verstrekken. Bovendien kunt bij een huisbezoek direct zien hoe de voorbeeld shutters en mogelijke kleuren matchen met uw interieur. Omdat al onze shutters op maat gemaakt worden is het mogelijk dat onze dealers om een aanbetaling vragen wanneer een opdracht akkoord is. Triple shutters bekijken of bestellen? Neem contact op met onze dealers via ‘Contact’ of klik hier.

Net als bij de aanschaf van elk product speelt de prijs ervan een belangrijke rol, echter is het ook van belang om u van tevoren goed te verdiepen in wat u nu precies koopt voor deze prijs. Wat is er inbegrepen en wat is de kwaliteit? Niet alleen qua prijs zijn er in de markt namelijk nogal wat verschillen, maar ook ten aanzien van de kwaliteit van de shutters. Wanneer u een goed vergelijk wilt maken zijn ons inziens de volgende aspecten van belang:

[checklist icon=”check” iconcolor=”#b00e0e” circle=”no”]

  • Stabiliteit

Triple shutters zijn met elkaar verbonden door middel van stevige pen en gat verbindingenvoor een goede stabiele shutter. In plaats hiervan kunnen ook schroeven toegepast worden, echter is dit veel minder stabiel en gaat de verbinding na verloop van tijd veelal uit elkaar staan.

 • Kromtrekken

Triple shutters zijn met elkaar verbonden door middel van stevige pen en gat verbindingenvoor een goede stabiele shutter. In plaats hiervan kunnen ook schroeven toegepast worden, echter is dit veel minder stabiel en gaat de verbinding na verloop van tijd veelal uit elkaar staan.

 • Lakwerk

Triple shutters maakt gebruik van krasbestendige, Pu Lak aangebracht in meerdere grond- en afwerklagen voor een mooie uitstraling en een UV filter om verkleuring zoveel mogelijk tegen te gaan

  • Materiaal

Triple shutters gebruikt alleen zorgvuldig geselecteerde, kwalitatief hoogwaardige materialen zoals massief hout

 • Scharnieren

Triple shutters gebruikt degelijke opdekscharnieren en stabiele ovaalvormige verzonken inbouwscharnieren

  • Productrange

Triple shutters hanteert een overzichtelijke collectie shutters en biedt toepassingen voor verschillende situaties zoals speciale vormen, dak- en draai-kiepramen, vochtige ruimtes en moderne of klassieke settings, etc. Bovendien ligt bij Triple shutters de focus op shutters en is het geen bijproduct

  • Garantie

Triple shutters geeft 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuring

  • Totaalpakket

Triple shutters levert in samenwerking met enthousiaste dealers een totaalpakket waarbij de levering en montage van shutters bij één partij kunnen worden afgenomen. Bovendien zijn vele opties bij Triple shutters standaard bij de prijs inbegrepen.

[/checklist]

Wanneer u bij ’Contact’ een reactie verstuurt, zullen we u in contact brengen met de dichtstbijzijnde dealer. U kunt ook hier direct een verzoek voor de dichtstbijzijnde dealer verzenden.

Shutters vormen veelal een meerwaarde aan de woning, om er zeker van te zijn dat deze in uw hypotheek opgenomen kunnen worden adviseren we u om contact op te nemen met uw hypotheekverstrekker. Bij de meeste hypotheken is het toegestaan om shutters hierin op te nemen, mits deze nagelvast aan het huis bevestigd worden. Het opnemen van shutters in uw hypotheek biedt als voordeel om de aanschafwaarde van de shutters mogelijk over een langere periode te verdelen.

Bij Triple shutters ligt de focus op shutters, we maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen en stellen hieraan hoge kwaliteitseisen. Onze productie doet research om tot de juiste keuze van grondstoffen te komen, koopt vervolgens de materialen zelfstandig in en vervaardigd alle shutter onderdelen zelf; waar anderen elders geproduceerde onderdelen inkopen. Dit heeft als grote voordeel dat wij van begin- tot eindproduct de kwaliteit van onze producten kunnen waarborgen. Bovendien zijn onze mensen gepassioneerd in hun werk met shutters en begrijpen zij het belang van elke schakel in het productieproces; men stuurt elkaar telkens weer om samen tot een product te komen dat we met trots kunnen verkopen.  De gebruikte houtsoorten van onze collecties zijn: Basswood, Pine wood, Western ceder wood, Oak wood. Alleen voor onze Wellness collectie wordt kunststof met een aluminium kern toegepast.

In vochtige ruimtes adviseren onze Wellness shutters toe te passen. Deze kunststof shutters met aluminium kern zijn speciaal voor vochtige ruimtes ontwikkeld zoals badkamers, wellness ruimtes en zwembaden. Nadere productinformatie kunt u bekijken bij ‘Collectie’. Onze andere shutter producten zijn wel voorzien van een vochtwerende lak, echter kunnen we nooit 100% garanderen dat deze houten shutters geen hinder zullen ondervinden van langdurige blootstelling aan vocht. Vooral wanneer er onvoldoende ventilatiemogelijkheden zijn of wanneer de shutters direct in contact komen met water.

Voor dakramen en draai-kiepramen kunnen zeer zeker shutters toegepast worden. In geval van draai-kiepramen kunnen de shutters zowel op het raamwerk als ervoor gemonteerd worden waardoor deze veelal beter aansluiten dan andere vormen van raamdecoratie zoals gordijnen. Het meest toegepast zijn onze Regular shutters, maar ook onze andere collecties kunnen hiervoor veelal toegepast worden. Het is mogelijk dat niet alle lamel breedtes toepasbaar zijn wanneer de afstand tussen de shutter en het raam te klein is om de lamellen te kunnen verstellen; veelal is dit het geval met de lamellen van de Designer Shutters en de lamellen van 89 en 114 mm uit onze andere collecties. Onze dealers kunnen u hierover situatie afhankelijk adviseren.

Dit is mogelijk, maar alleen bij onze Special shutters. Deze Special shutters worden op ambachtelijke wijze geheel op maat vervaardigd uit massief lindehout. Deze shutters maken het mogelijk om ook voor een opening van een bijzondere vorm te genieten van een sfeervol uitzicht in de vorm van shutters. Vaak is het lastig om geschikte aansluitende raambekleding te vinden voor openingen van speciale vormen, onze Special shutters bieden hierbij uitkomst en kunnen in diverse vormen waaronder: rond, halfrond, toog, schuin, ovaal, achthoek, etc. geheel op maat vervaardigd worden.

Dit is voor iedereen verschillend. Shutters zijn nooit 100% verduisterend maar dat zijn de meeste andere vormen van raamdecoratie ook niet. Door de meesten zullen shutters zeker als voldoende verduisterend worden ervaren, echter zal een enkeling wellicht toch aanvullende raamdecoratie ter verduistering of voor de sier toe willen passen. Doordat shutters op maat vervaardigd worden en nagelvast gemonteerd worden sluiten deze wel naadloos op het kozijn/opening aan en dat is bij vele andere vormen van raamdecoratie niet het geval. In beperkte mate is het onvermijdelijk dat shutters wat licht doorlaten bij de scharnieren aan de bovenzijde, tussen de lamellen en waar de shutters in het midden sluiten. Door het toepassen van een frame, inbouwscharnieren, bredere lamellen en een afdeklat waar de shutters in het midden sluiten kan deze beperkte lichtdoorlating nog verder geminimaliseerd worden.

Triple shutters geeft 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen. We gebruiken een speciale PU lak met UV filter ter preventie van het ontstaan van verkleuringen.

Triple Shutters houdt rekening met het milieu door voor de vervaardiging van de shutters hout te gebruiken met een kwaliteitskeurmerk en dat in speciale daarvoor bestemde gebieden gekapt wordt waar een herplantingsplicht geldt. Het verpakkingsmateriaal waarmee de shutters verpakt worden om beschadigingen tijdens transport tegen te gaan is bovendien recyclebaar en wordt door Triple Shutters gescheiden ingezameld en aangeleverd bij lokale recyclingbedrijven. Ook op het kantoor van Triple Shutters wordt het kantoorafval gescheiden ingezameld.

Nadat we de door u goedgekeurde opdracht van uw dealer ontvangen hebben en diens aanbetaling door ons ontvangen is, hanteren we een levertijd van 10 tot 14 weken, omdat de shutters buiten Europa geheel op maat vervaardigd worden.

Meestal volstaat het om de shutters 1 maal per week af te nemen, minder of vaker is echter ook mogelijk naar behoefte. Shutters kunnen eenvoudig afgenomen worden met een zacht statisch doekje/ zachte swiffer stoffer, bij voorkeur droog en zonder reinigingsmiddel. In geval van een tilterstokje als bedieningssysteem kunnen de shutters het beste afgestoft worden aan de achterzijde van het paneel zodat men geen hinder heeft van het bedieningssysteem. De shutters kunnen daarnaast ook met een vochtig doekje afgenomen worden, echter adviseren we dit zo min mogelijk te doen en er in dit geval voor te zorgen dat het doekje goed uitgewrongen is en er bij voorkeur geen of een zeer mild schoonmaakmiddel aan het schoonmaakwater toegevoegd wordt.

Als producent geven we adviesverkoopprijzen af aan onze dealers; het is niet mogelijk om deze dwingend op te leggen, wel kunnen we hierin sturing geven, wanneer de verschillen onderling te groot worden. Lichte prijsverschillen kunnen ontstaan door een stukje marktwerking, maar ook doordat sommigen bepaalde expertises zoals montage uitbesteden en anderen deze expertises zelf uitvoeren.

U kunt een prijsindicatie/ offerte aanvragen bij één van onze dealers door bij ‘Contact’ een offerteaanvraag te versturen. U kunt ook hier direct een prijsindicatie of offerteaanvraag aanvragen.